Detox

Hvad siger din afføring om dig?

Tarmhealing protokol Detox Dig Smuk.jpg

Hvem er denne guide til:

Guiden er baseret på de protokoller, man indenfor alternativ behandling, funktionel og holistisk medicin bruger til irritabel tyktarm, utæt tarm, Colitis og Crohns ́ og alvorlig cøliaki.

Hvordan ved du, at din tarm er helet?

Hvordan mærker du, at den er syg?
Læg mærke til, om dine symptomer forsvinder langsomt. Ledsmerter, mavesmerter, oppustet mave, andet?
Man kan lave afførings-prøver og kikkert-undersøgelser, hvis man vil være helt sikker. Jeg er tilhænger af, at man begynder at mærke efter og fører dagbog under hele forløbet, så du lægger mærke til, om dine symptomer ændrer sig.

Symptomer på Tarmproblemer og utæt tarm:

 • Tåget tilstand i hjernen (”osteklokke-tilstand”) Kroniske luftvejs-infektioner
 • Smerter i led
 • Væskeophobning
 • Træthed
 • Hudproblemer
 • Fødevare-intolerancer
 • Fordøjelses-problemer
 • Luft i maven
 • Væske i kroppen
 • Depression
 • Tics, adfærdsforstyrrelser, compulsive behaviour som at pille hår ud, skære i sig selv osv 
 • Ordblindhed


Den chokerende virkelighed

Børn og kvinder – også helt unge – lider i stigende grad af utæt tarm og kroniske tarm-sygdomme som irritabel tyktarm, Crohns og Colitis. En stor del af dem får ingen hjælp eller de får anti- inflammatorisk medicin eller en stomi-pose og besked om, at der ikke er andet at gøre.

Hvad nu, hvis det slet ikke er rigtigt? Hvad nu, hvis 70 % af disse mennesker kunne have helet tarmen indefra (sådan som syge mennesker gør det verden over med tarmprotokoller som disse)?

En syg, utæt eller inflammeret tarm er i virkeligheden en såret tarm. Som skal heles i stedet for dulmes med symptom-dæmpende medicin eller operationer. 

En epidemi - hvorfor?

Kroniske tarm-lidelser er en gren af en epidemi med samme symptomer, årsager og behandlings- plan som de moderne sygdomme, som i disse år hærger hele den vestlige verden:

 • Autoimmune lidelser
 • Astma & allergier
 • ADHD Autisme
 • Ond cirkel og årsager
 • Dårlig ernæring og mineral - og vitaminmangel
 • Medicin især hormoner og antibiotika/penicillin/narkose
 • Manglende afgiftning - (fordi vi mangler de vitaminer, der skal til, for at leveren kan udføre sit arbejde.)
 • Konstant stress og larm som påvirker nervesystem, hjerne og hormon-system til at nedsætte stofskifte, tarmens fordøjelses-proces, mavesafter og afgiftning for at koncentrere sig om at holde dig i live.
 • Ophobning af tungmetaller, hormonforstyrrende stoffer og afføring, som giver poser på tarmen og utæthed i tarmen. Så både ufordøjede madvarer og toxiner trænger ud i blodbanen hvor kroppen reagerer med at angribe sig selv og et over-aktivt immunsystem, smerter i led, betændelse, inflammation.
 • Forgiftning (af samme årsag som ovenfor) og endnu dårligere optagelse af både næring, vitaminer og mineraler…

Din tarm er din hjerne (og din psyke)

99 % af dit melatonin (indsovnings-hormon) og serotonin (lykke-hormon) dannes i dit tarmsystem. 66 % af dine neurotransmitter dannes der. Hvordan tror du, det går med humør, søvn og hjernekemi, hvis tarmen er inflammeret, gennemhullet eller blødende?
Når du reparerer dit tarmsystem, reparerer du din psyke og din hjerne. De to er dybt forbundet.

Tarmhealing protokol Detox Dig Smuk.jpg

NB om Cod Liver Oil:
Kosttilskud Crohns/Colitis = ildebrand i tarmsystemet
Du slukker ilden med høje doser A-D vitamin i form af Cod gram om dagen. 1 spsk er ca 16 gram.
OBS – denne dosis er TOXISK med mindre man er syg. Det er godt for syge mennesker, IKKE raske.
2 spsk – 2 x dagl. Fra Nordic Naturals (cod liver er tran).

NB om Crohns og colitis
Har du Crohns så UDELAD Aloe vera juice fra planen. Tag i stedet 1 stk fordøjelsesenzym mellem hvert måltid. Fx Lamberts: http://www.lambertshealthcare.co.uk/digestizyme-p8410/

 

Fermenterede drikke.

Du kan også lave vandkefir. Se opskrift og shoppeguide her:

http://vandkefir.dk/ eller kombucha: www.kombuchasvampen.dk

Kosten:

Introduktions-fase – første uge

Hvis du har blødende tarm, meget utæt tarm eller alvorlige både fysiske og psykiske symptomer på din tarmlidelse, er det en god ide at tage en uge eller to med skånekost. Hvor du udelukkende spiser supper og udelader nødder og rødt kød og svinekød.
Tilsæt fisk eller kylling og blend suppen. Eller brug vegetabilsk proteinpulver.

Hvad må du spise?
Suppe den første uge eller 2 (alt efter hvor hurtigt, du får det bedre). Husk at rotere dine fødevarer.

Undgå frugt i den første måned for at dræbe candidasvampen.

Cellulite

appelsinhud

Dette er Ninkas protokol mod appelsinhud inspireret af David Wolfe og Indra Mona.

Ancient detox mod hårdt fedt og appelsinhud, som skyldes giftstoffer og forkalket væv, der minder om koralrev under huden. 

Giftstoffer giver hårdt fedt, der er umuligt at komme af med. Plastic, kosmetik, sprøjtegifte, neglelak og medicin sætter sig sammen med farligt, ophobet østrogen som fedt og appelsinhud på kroppen. Calcificering (forkalkning) i vævet er et andet problem, vi tager os af i dette ritual. Syre i kroppen, kost, livsstil og mineral-mangel giver problemer med forkalkning i kroppen. Forkalkning er den skjulte, grundlæggende årsag til så mange livsstilssygdomme, som gigt, kroniske smerter, knyster, appelsinhud og meget andet. kroppen trækker calcium fra knoglerne, fordi den mangler det i kosten og dannes koral-rev lignende ophobninger under huden. De skal væk. Du kan mærke dem, hvis du forsigtigt kører fingrene hen over appelsinhuden. Kan du fornemme, hvordan det føles som koralrev? Det er det også. 

Du skal bruge:

Fulvic Acid til indvortes og udvortes brug: http://www.longevitywarehouse.com/omica-organics-super-ionic-concentrated-fulvic-acid

Gua Sha skrabe remedier:

Børste med gummi- eller trædupper, der kan hamre calcificeringen væk under huden. Fås fx her: http://skoenhedsguiden.dk/WebShop/Products/tabid/89/PageIndex/1/productID/212/Default.asp

Step 1

1 x dagligt indtil fedt og appelsinhud opløses.
NB sørg for at der er godt fyldt på med vitaminer/mineraler inden du tager Fulvic acid.

Opløs 10  dråber Fulvic acid i en liter vand og drik i løbet af dagen.

Smør fulvic acid på huden der hvor der er hårdt fedt eller appelsinhud. Lad det sidde en time (eller mindst et kvarter hvis du har travlt). Bor du et sted, hvor du kan sidde nøgen i solen, forstører det virkningen. PAS PÅ: Det pletter meget og ødelægger gulve og tøj, hvis det kommer andre steder end huden. Sid på et sort håndklæde eller tag sort tøj på.

Fulvic acid artikler:

http://blog.greathomeremedies.com/2012/01/fulvic-acid-and-your-health.html

http://www.cheap-health-revolution.com/calcification.html

Køb HER

Step 2:

Slå på de områder på huden, hvor du har hårdt fedt eller appelsinhud. brug en wacker (se link) eller en grydeske. det skal gøre ondt, og der kommer blå mærker, der hvor du har koralrev under huden. de skal hamres af og opløses med fulvic acid. Du vil dag for dag lægge mærke til, hvordan de blå mærker ikke længere kommer, når du slår. det skal gøre ondt. Det er til gengæld en proces, du kun behøver gøre en gang. Når det er væk, er det væk. 

Med mindre, du begynder at spise og drikke som før din detox. 

Step 3: Gua Sha

Efter en time: Smør kokosolie på huden, der hvor du har hårdt fedt eller appelsinhud. Skrab af med gua sha remedier eller en ganske almindelig porcelænsske eller en stor muslingeskal med runde kanter. Det gule og sorte gift, der kommer ud af huden, skal tørres af i papir. Det pletter håndklæder, som aldrig bliver rene igen.

Gua sha artikler:

http://www.harmonymedical.co.uk/category/483-gua-sha-therapy

http://www.jcm.co.uk/acupuncture-shop/gua-sha/gua-sha-tools/

$(function(){ console.log('jQuery is loaded'); });