Styrk din indre solfaktor med disse 2 beauty boosters
1. Spis fødevarer med omega 3-fedtsyrer
Omega 3-fedtsyrerne er essentielle for sunde blodkar og dermed optimal blodforsyning til hudcellerne. Omega 3 slukker for inflammation og rødme i huden og styrker cellemembranen, så hudcellerne bedre kan holde på fugten og du undgår tørhedsrynker af solen.
Sund mad, der er rig på omega 3-fedtsyrer, er mørkegrønne grøntsager, valnødder, vildlaks, chiafrø, hampefrø, hørfrø og æg fra fritgående høns.
2. Spis fødevarer med A-vitamin og karotenoider
A-vitamin påvirker biokemiske processer i både over- og læderhuden. Dermed fremmer vitaminet hudens sundhed og styrke og mindsker samtidig rynker og linjer. Kroppen kan producere A-vitamin af karotenoiderne i mørkegrønne grøntsager, f,eks. spinat samt de gule og orange grøntsager, som gulerødder, peberfrugter og søde kartofler. kraftig antioxidant som beskytter cellemembranen mod skader fra frie radikaler. Karotenoiderne giver en speciel og specifikt målrettet effekt på cellefornyelsen, cellevæksten og cellereparationen = hudfornyelsen.
Fordi antoxidanterne er fedtopløselige kan de trænge gennem celle-membranen og ind i mitokondrinerne hvor de beskytter mod oxidativt stress, skade fra frie radikaler og inflammation samt skader fra solen. Beta-caroten omdannes desuden til A-vitamin efter behov, hvilket er særlig relevant for huden, da sol og d-vitamin nedbryder A-vitamin i huden, og A-vitamin bidrager bl.a. til en rynkefri hud.
Gode animalske kilder til A-vitamin er æg, kød, ost, fløde, kærnet smør, lever, nyrer og torskeolie (levertran). Udsnit fra undervisningsmaterialet på Bio-Cleanse semestret.