Hvad er Holistisk Aromaterapi

holistisk aromaterapikursus

Holistisk Aromaterapi er en helhedspraksis, der hjælper med at balancere sindet, kroppen, og huden med æteriske olier.

Aromaterapi er en blid og ikke invasiv terapi, der støtter kroppens egen healingsprocess i stedet for symptombehandling af et specifikt symptom eller sygdom.

I Frankrig, Schweiz og Tyskland bruges aromaterapi nogle steder aktivt på hospitalerne – både klinisk og terapeutisk - og man kan gå på apoteket og købe æteriske olier.

Terapi med æteriske olier kan ske ved diffusion i luften, inhalering, og påsmurt huden via olier, cremer, lotions, badevand og toners, hvor de æteriske olier absorberes i blodbanen via de små blodkar i huden.

Aromaterapi er en naturlig healingsterapi der øger følelsen af velvære og balance, styrker immunsystemet, øger modstandskrafen, sænker stress og blidt opløser problemer med psyko-somatiske rødder (som fx mange hudproblemer).

Aromaterapi virker pga. de æteriske oliers dynamiske og alsidige terapeutiske egenskaber. Mange af de terapeutiske egenskaber er velkendte fx antibakteriel, anti-infammatorisk, antiviral etc og de æteriske olier bruges derfor farmaceutisk, i hudpleje, personlig hygiejne og rengøring (fx. fyrretræ, citron, eukalyptus, pebermynte, kamille, rosmarin etc). Molekylerne fra æteriske olier stammer fra lipider og kan derfor effektivt smøres på huden, hvor de blander sig med hudens fedtlag (sebum) og gennem en proces af diffusion og osmose langsomt trænger igennem de øverste hudlag for til sidst at nå blodbanen i dermis.

Når de når blodbanen kan de påvirke de lokale væv i kroppen. Molekylerne i de æteriske olier aktiverer de celler og væv, der er med til at kroppen kan heale sig selv. Dvs. aromaterapi virker ved at aktivere kroppens selvhelbredende mekanismer.


Aromaterapi bruges til

  • At sænke stress og øge følelsen af velvære.

  • At forebygge sygdom og ubalancer

  • At lindre psykiske problemer som depression.

  • Som støtte til dem der er følelsesmæssigt eller sygdomsmæssigt udfordret.

  • At behandle hudproblemer (fysisk og psykisk)

  • At hjælpe kroppen og sindet til at finde balance efter sygdom eller svære perioder.

Vil du lære Holistisk Aromaterapi?

Vores næste kursus er februar 2020. Du kan læse meget mere lige her

Forrige
Forrige

Hvorfor selv yngre kinder oplever slap hud omkring munden

Næste
Næste

Det ukendte organsystem der betyder ALT for din hudkvalitet