Det ukendte organsystem der betyder ALT for din hudkvalitet

DSCF4634.JPG

Fundamentet for uddannelsen til AnsigtsmassageTerapeut, som starter 1 oktober, er grunding uddannelse i hudens holistiske anatomi og fysiologi. Hvilket betyder vi ikke kun kigger på hudlag, knogler og muskler, men også de systemer, der har direkte og indirekte effekt på huden. Disse er bl.a. lymfesystemet, hormonsystemet, nervesystemet og det organsystem ingen taler om - nemlig faciesystemet - som er en del af vores bindevæv.

Fasciesystemet er nødvendigt at kende til, hvis vores ansigtsbehandlinger skal kaste tydelige resultater af sig. Og selvfølgelig skal de det! 
Fasciesystemet har stor betydning for hudens hydrering og elasticitet. Faktisk fungerer fascienetværket som kroppens vandpumpe.

Det overfladiske fascielag indeholder 7.5 liter interstitiel væske, der hver eneste dag gennemskylder vores celler, væv og kredsløb, hvorefter det ender i lymfesystemet. Det er dette væskeflow, der er ansvarligt for at transportere næring til cellerne, og affaldsstoffer ud til lymfesystemet. At sikre ordentlig flow af denne væske er essentiel for sund hudfornyelse og kroppens sundhed generelt.

Fascievævet og cellulite
Vi kan kalde fascievævet for vores bløde skelet, da det omslutter og gennemløber alt væv, knogler og organer i vores krop. Fascievævet er en del af vores bindevæv, og består af celler, hovedsageligt fibroblastceller og extracellulær matrix. Det extracellulære matrix er opbygget af fiber som kollagen og elastin og det vandede grundsubstans. Grundsubstans indeholder vandglade peptider samt glycosaminoglykaner (bl.a. hyaluronsyre), som danner en beskyttende pude for det extracellulære matrix’ kollagenstruktur.

Fascienettet bliver langsomt svækket under daglig pres. Hvis presset er "tålbart" vil fascienettet tilpasse sig og hoppe tilbage til sin naturlige form, når presset slipper. Det er derfor vores bagdel ikke tager form efter den stol vi lige har siddet i ;)
Hvis presset er for højt, sker gentagne gange eller foregår over længere tid uden nogen former for fasciebalanccerende tiltag, vil fascienettet blive skadet. 

Kombinationen af et svagt fascienet, ophobning af affaldsstoffer i bindevæv og svagt lymfekredsløb samt hormoner er årsag til cellulite. Ved at "rede" ud i fascienettet med gua sha massage, styrke kroppens udskillelsesorganer og sørger for at fascievævet er hydreret optimalt, kan vi virkelig gøre noget ved cellulite der kan ses.

Fasciesystemets komplexitet blev først for alvor opdaget i 2015, og det studeres stadig. Mange mener at de gode resultater vi opnår med vores holistiske ansigtsmassage-teknikker som gua sha, akupunktur, tørbørstning og cupping er pga af stimulationen af fascievævets interstitiale væske.

Vil du lære mere om hudens holistiske anatomi og fysiologi, så skal vi måske ses til oktober?. Du kan læse mere om AnsigtsmassageTerapeut uddannelsen ved at klikke lige her.

Earlybird-rabatten på 10.000 slutter 1. maj. Dvs sige du kan få uddannelsen fra kun 20.000 og endda betale i 12 rater.

Vi anbefaler du supplerer dette semester med online kurset i Holistisk Hudplejefremstilling som starter 1. maj, så du har god grundviden om præparatlære inden.

$(function(){ console.log('jQuery is loaded'); });