"Jeg har været omkring både botox og øjenlågsoperation, men det gjorde ikke tricket 100%. Det gør ansigtsyoga."

Vi har været så heldige at interviewe Lene Tjærby om sit arbejde som Ansigtsyoga Instruktør.

NB du kan stadig nå at blive Ansigtsyoga Instruktør i år, endda for kun 1.000kr om måneden i 10 måneder. Læs mere her.

Hvad er dit fokus lige nu som uddannet Ansigtsyoga Instruktør? 

Det er at fortælle så mange som muligt om den åbenbaring, som jeg synes, faceyoga er. Både rent kosmetisk, men også mentalt.

Hvad førte dig til ansigtsyoga? 

Et stort ønske om at gøre noget for at bremse den hurtige ældning, der skete med mit ansigt. Jeg synes ikke, mit ansigt matchede mit selvbillede. Jeg havde mange spændingsfurer, grålig hud, tunge øjenlåg og generelt bare et træt look. Jeg var dengang ikke klar over, at det primært skyldtes spændinger. Jeg har været omkring både botox og øjenlågsoperation, men det gjorde ikke tricket 100%. Det gør ansigtsyoga.

Hvilke karaktertræk syntes du er vigtige for en god ansigtsyoga instruktør?

Autentisk, inspirerende og forstående. For alt i verden ikke anmasende, påduttende og belærende.

Hvad er dit forhold til dit eget ansigt? Og hvordan har det ændret sig over tid?

Jeg har det godt med mit ansigt for første gang i mange år. Jeg har fået en omsorg for det og er OBS på, om der er signaler på negativ belastning som stress, dårlig søvn, dårlig kost osv. Før blev jeg irriteret, når de tegn dukkede op. Nu tænker jeg i stedet over, hvad jeg selv har gjort for at udløse dem, og hvad jeg kan gøre for at afhjælpe.

Hvad ville du fortælle en person som føler at de ikke har tid til ansigtsyoga, eller på anden måde tænker at ansigtsyoga ikke er for dem? 

At det forstår jeg godt, og at jeg vil foreslå, at de inkorporerer øvelser, når de alligevel er i gang med noget andet. Fx. når de lige er på toilet, når de kører bil, eller når de skal sove. Det må ikke blive noget ekstra, der skal tilføjes et i forvejen langt dagsprogram. Når først de kan mærke effekten af de små tiltag vil jeg vædde med at lysten til at gøre mere, dukker op.

Hvad er nogle af de mest almindelige SKRØNER om ansigtsyoga som du er stødt på.

At man kan trække sin hud ud af form. Og at man bare skal lukke mund og øjne for at træne musklerne. Altså træne uden modstand.

Hvilken ansigtsyogaøvelse er din favorit?

Jeg har to. De sædvanlige: Long Big O og Cat Eyes :-)

Hvad er målet med ansigtsyoga for dig?

At vedligeholde mig ansigt og dermed pleje min mentale velvære. Og at inspirere andre der har samme følelse af afmagt, som jeg oplevede at have i nogle år.

Hvem er dine mentorer og hvad er den vigtigste ting du har lært af dem?

Niki. At man skal betragte træning af ansigt på linje med træning af kroppen. Man kan ikke klare sig med cremer fra halsen og op, mens man træner løs på kroppens muskler.

Hvordan har vores Ansigtsyoga Instruktør uddannelse forberedt dig til livet som ansigtsyoga instruktør?

Virkelig godt. Jeg nød at tage uddannelsen, og jeg fik mange praktiske fif ift. det at starte egen business. Det jeg har lært, har gjort det nemt for mig at inspirere andre. 

Hvorfor valgte du vores Ansigtsyoga Instruktør program? 

Fordi jeg godt kan lide, at det har styrketrænings-vinklen. At det ikke kun er små, forsigtige “taps” eller hyggelig nussen af ansigtet. Det er decideret træning. Og så har det også den mere spirituelle (ved ikke om man kan kalde det det?) del med, men det er ikke sådan at man føler sig “forkert”, fordi man ikke helt er der. 

Hvad ville du sige til en person der overvejer at starte på Ansigtsyoga Instruktør Uddannelsen

Gør det! Det er virkelig en god oplevelse, og det er svært ikke at have lysten til at lære videre og inspirere andre bagefter. Men uanset har man selv fået fantastiske værktøjer og viden, som man kan bruge resten af sit liv.

Hvor længe har du selv lavet ansigtsyoga?

Regelmæssigt i et par år.

Hvad er nogle af de vigtigste ting du har lagt mærke til hos dig selv, siden du startede din ansigtsyoga rejse?

Jeg er blevet gladere og mere rolig. Jeg er ikke så belastet længere, fordi jeg har lært at slappe af i mit ansigt. Hårde møder på arbejdet og større forsamlinger sætter sig derfor ikke længere som en gedigen hovedpine. Der er mange flere, der hilser på mig end førhen, og jeg får mange flere smil på gaden end tidligere. Måske fordi jeg selv smiler uden at tænke over det. Førhen så jeg meget sur ud, når jeg bare slappede af i mit ansigt.

Har du nogle sjove oplevelser med ansigtsyoga?

Ikke rigtigt. Men det er sjovt at undervise og grine sammen med deltagerne, når de prøver at lave øvelserne for første gang. 

Hvad er dine tanker omkring aldring, og der at blive ældre?

Positive. Aldring er ikke noget jeg på nogen måde tænker dårligt om.

Botox eller naturlig?

Naturlig. Men jeg forstår, at man tyr til det andet, når man ikke kender til ansigtsyoga. Man bliver jo næsten desperat, når man ikke formår at slappe af i panden. Det gør ondt, og det ser træls ud. Og endnu vigtigere, man bliver i dårligt humør af at sende de forkerte signaler til sin hjerne om, at man er sur. Til sidst bliver den sur…

Hvorfor synes du selvkærlig, selvpleje er vigtig?

Fordi det er basis for ens velvære, at man er god ved sig selv. Når man gør noget godt for sig selv, bliver man automatisk gladere og mere tilfreds med både sig selv og tilværelsen. Det føles godt at prioritere sig selv. 

Yndlingsprodukt til ansigtet? 

Lunkent vand, honning, mist og serum

Yndlingsmåltid?

Sashimi, smoothies og salat. Og når det skal være mega lækkert uden skæven til sundhed så sort fods skinke og tapas generelt. 

Yndlingsbog?

Jeg har ikke som sådan en yndlingsbog, men jeg er vild med svenske krimier. 

Yndlingscitat?

“Lykken er, når virkeligheden overgår forventningerne”. Og det kan gælde alt lige fra ægteskab til en is, så både store og små ting kan skabe lykke :-)

Og sidst, men ikke mindst, hvorfor skal vi følge dig og din ansigtyoga rejse :)

Fordi man har lyst til at lade sig inspirere på en helt lavpraktisk måde og måske være med til en workshop en dag. 

Du kan følge en masse faceyoga tips hos Lene lige her.

Forrige
Forrige

Indre dybderens med brændenælde-te

Næste
Næste

"Mit ansigt virker mere åbent, min hud er markant bedre, mere glød og liv."