Løsningen på "menses hud"

gua sha ametyst facial massage

Hormonelle udbrud eller "menses hud" 

- som radiovært Satie kalder det.

Hormonelle udbrud er de udbrud af bumser der sker i forbindelse med menstruationen. Brug denne guide til at balancere huden ved at arbejde med din cyklus.


De 4 vigtigste trin til at regulere hormonelle udbrud:

  1. Stimuler afgiftningsorganerne
    Når leveren er på overarbejde er der større chance for at østrogen ophober sig som kan give symp-tomer som spændte bryster, væskeophobning, bumser og rødme specielt omkring hagen.

  2. Sørg for sund tarm mikrobiome
    Som du ved nu bidrager en usund tarmflora til systemisk inflam-mation i kroppen. Inflammation står bag alle hudproblemer. En dårlig fordøjelse svækker desuden din evne til at optage nærings-stoffer og dermed hudens bygge-sten.

  3. Tjek for næringsstofmangler
    Mangel på essentielle vitaminer, mineraler og fedtsyrer, specielt zink, c vitamin og b vitamin bidrager til bumser og acne. Sørg for at få nok af disse næringsstoffer via kosten og suppler gerne med en god multivitamin.

  4. Arbejd med din cyklus
    Din biokemi ændrer sig med din cyklus, så ved at arbejde med din cyklus og de behov kroppen har i de forskellige faser, kan du lettere balancere huden.

 

Balancer din hud i de forskellige hormonelle faser

hudens cyklus

Du gennemgår 4 forskellige faser i løbet af din 28-35 dages cyklus:

  1. Follikelfasen

  2. Ægløsningsfasen

  3. Lutealfasen

  4. Menstruationsfasen


Follikelfasen 

I follikelfasen er hormoner på sit laveste og begynder langsomr at stige i koncentration. FSH øges for at hjælpe ægmodningen i ovarierne. Din krop har brug for masser af vitalitet fra friske og fermenterede grøntsager i denne periode. 

Sådan støtter du din krop og hud i denne fase:

  • Spis 1-2 spsk probiotiske grønt-sager dagligt sammen med dine måltider.

  • Tag et probiotika tilskud til natten.

  • Undgå hvede og mælkeprodukter i denne fase for at reducere inflammation.

 

Ægløsningsfasen

I ægløsningsfasen stiger FSH og LG som stimulerer ægløsningen. Østrogen og testosteron stiger støt op til for til sidst at falde igen ved ægløsningen.

Du støtter din hud og krop i denne fase ved at:

  • Drikke et stort glas vand med et nib salt og æblecidereddike eller citron som det første om morgenen efterfulgt at en kop stærk brænde-nælde te for at øge udrensningen.

  • Spise 2 spsk friskværnede hørfrø dagligt for at hjælpe udskillelsen af brug østrogen.

  • Drikke en gurkemejelatte hver aften med 2 tsk gurkemeje, 1 tsk god kakaopulver, 1 tsk lecithin, 1 tsk kærnet smør, 1 tsk kokosolie, 1/2 tsk kanel, 1/2 tsk kardemomme , 1 nip sort pepber og 1 tsk honning blendet med 1 kop kogende vand.
    Gurkemejen hjælper leveren med at udskille overskydende hormon og virker antiinflammatorisk.

 

Lutealfasen

I lutealfasen når østrogen, progesteron og testosteron sit højeste og falder så til deres laveste lige inden blødningen begynder. Det er i denne fase du kan opleve PMS hvis du har forhøjet østrogen i forhold til progesteron.

Du støtter din hud og krop i denne fase ved at:

  • Erstatte din morgenkaffe med en bulletproof matcha latte lavet på 1 stor tsk højkvalitetsmatcha (fx Japanske ippodo-tea.jp), 1 tsk smør, 1 tsk kokosolie, 1 tsk lecithin, evt 2 tsk kollagenpulver og et par dråber stevia hvis du kan foretrækker den sød.
    Denne blanding vil giver dig masser af energi men uden at belaste nervesystemet. Fedtstofferne giver ro og beskytter huden indenfra. L-theanin fra matchaen gør dig rolig men fokuseret.

  • Have ekstra fokus på stabilt blodsukker for at undgå sukker-cravings, dvs. masser af fedtstoffer og grøntsager i alle regnbruens-farver rige på fibre.

  • Tage magnesium til natten for at hjælpe på østrogenbalancen og chokoladecravings ;)

  • Undgå facials og skrappe produkter i denne periode, da din hud er ekstra sensitiv.


Menstruationsfasen

Dine hormoner falder til sit laveste i denne fase og din blødning begynder.

Du støtter din hud og krop i denne fase ved at:

  • Spise mad rig på klorofyl som er naturens planteblod. De grønne grøntsager indeholder en masse mineraler som du har ekstra brug for når du menstruere. Den stærke brændenældeinfusion er netop rig på klorofyl og mineraler, så drik gerne en halv liter dagligt.

  • Tage magnesium til natten for at undgå kramper og
    menstruationssmerter.

  • Dette er det perfekte tidspunkt til facials, masker, spa tid og self care.

ansigtsrulle jaderulle krystalrulle

Ametyst støtter den hormonelle hud, så ansigtsmassage med Calmlish Glow roller (ansigtsruller) eller gua sha vil være en fin energetisk støtte.

Forrige
Forrige

Opskrift på Bali bananpandekager med kokosmælk

Næste
Næste

Hibiscus Gløgg