Rabarberboblerne med rosengeranie og hyldeblomster
Jeg ELSKER rabarber (og bobler), så meget at jeg de sidste 4 år hvert år har begravet flere rabarberplanter end jeg tør tænke på, bare for at finde en der kan klare Mallorcavarmen.
Det viste sig jeg bare skulle stjæle en stykke af min mors, en kæmpe rabarber hun selv stjal fra sin mormor. Så i år har jeg endelig nok til at lave en masse sjove køkkeneksperimenter. Her har du en af dem:
Rabarberbobler med rosengeranie og hyldeblomst
Du skal bruge:
4 dl rabarber skåret i skiver
2 klaser hyldeblomst uden de grønne stilke
20 blade eller blomster fra rosengeranie, alternativt kan du bruge hybenroser
1 økologisk citron i skiver
85 g økologisk sukker
Ca. 1,5 liter filtreret vand
1 glasbeholder på ca. 2 liter med tætsluttende låg
Sådan gør du:
Kom blomsterne og rabarberstykkerne i et skoldet glas.
Tilsæt citronskiver.
Drys sukkeret over, og lad det trække et par timer under låg for at frigøre saften fra rabarberne. Fyld herefter op med vand, så der er 2-3 cm luft til toppen.
Læg en citronskive øverst som “låg” over blomsterne og rabarberne.
Luk glasset og stil det ved stuetemperatur.
Tjek og ryst dagligt. Når det bobler livligt (oftest efter 2-3 dage), kan du drikke det – eller gå videre til:
Anden fermentering (valgfrit):
Si saften, tilsæt 1 tsk sukker pr flaske og hæld saften på patentflasker og lad stå på køkkenbordet i 8-12 timer for ekstra brus.
Husk at "bøvse" flaskerne hver 2.-3. time. Stil derefter på køl.
Vil du have endnu flere opskrifter som denne inkl fermenterede teer, beauty eddiker og urtebaseret hudpleje, så kom med på Urtesankning ELLER Forførende Feminin forløbet hvor du hver uge får et lækkert ugentligt ritual som fx denne opskrift tilpasset sæsonen og det tema vi arbejder på i forløbet.
Tilmeld dig Forførende Feminin forløbet her inden søndag midnat, så får du 40 dages daglige yogaklasser med gratis oven i!