Sådan renser du din hud med lymfedrænage

Lymfedrænage er en massageform du kan bruge som supplement til dig daglige aftenafrensning af huden for at rense huden i dybden uden at skulle ty til en dybderens i klinikken. Med denne teknik gør lymfevæsken det hårde afrensningsarbejde for dig uder hudoverfladens mens du nyder en fjerblid massage.


Hvad er lymfesystemet egentligt?

Lymfesystemet er et karsystem, som blandt andet transporterer væske og affaldsstoffer væk fra vævet og på den måde forhindrer det i at hobe sig op. Men hvis fx. din vejrtrækning er dårlig, eller du får for lidt motion, kan det påvirke, hvor godt systemet virker.

Sådan fungerer lymfedrænage

Massage som gua sha skubber ilten rundt i ansigtet, og på den måde sætter man også skub i systemet og hjælper lymferne med at skaffe væske og affald af vejen. Kort sagt: Se din gua sha-massage som en indre dybderens, hvormed du holder huden ren og klar.

Sådan gør du:

  • Brug sculpt kanten på Sculpt gua sha'en fra @calmlishcph

  • Hold gua sha-stenen fladt mod huden.
    Lymfebanerne ligger lige under huden, så du skal stryge din gua sha blidt som en fjer hen over ansigtet – trykker du for hårdt, blokerer du lymfevæsken i stedet for at sætte gang i flowet. Jo mere kontakt med huden, desto bedre. Og undgå at løfte stenen for meget undervejs. Du kan forestille dig, at du trækker en lille vandballon under huden. Løfter du stenen, taber du vandballonen.

  • Placer stenen ved hagen, og træk den blidt langs med kæbekanten op til lige under øret. Gentag 5 gange i hver side.

  • Placer stenen på kindbenet, tæt på næseryggen, og træk den blidt ud til midten af øret. Gentag gange i hver side.

  • Placer stenen ved næsen, under øjet, og træk den ud til midten af øret. Gentag 5 gange i hver side.

  • Placer stenen midt på panden, og træk den blidt ud til toppen af øret. Gentag 5 gange i hver side.

  • Placer stenen ved toppen af øret, og træk den blødt ned forbi øret, videre ned langs halsen og helt ned til kravebenet. Gentag 5 gange i hver side.

Denne guide er et uddrag fra Faceyoga bogen som du lige nu kan få sammen med vores populære gua sha kursus med Tina Lykkegaard og ansigtsyoga mini kursus med Niki Terlich or kun 111kr (normalpris 199)

Den fine illustration af ansigtets lymfesystem er lavet af kunstneren Oriol Angrill og kan fås som plakat her.

Vil du gerne lære mere om lymfesystemet og gua sha, så tag et kig på vores Holistic Gua sha facialist kursusplakat-ansigtets-lymfesystem, som vi har 50% rabat på denne måned.

Forrige
Forrige

Nyt kursus: Facial Olfaction Therapy

Næste
Næste

Pias vilde ansigts transformation