Sovebalm med lavendel

sovebalm med lavendel opskrift sovecreme

Lad din hudpleje arbejde for dig mens du sover

Vidste du at du kan smøre dig til en bedre søvn?
Der er ingen tvivl om at en god kvalitets-skønhedssøvn er et must for en sund hud, og lavendel er efterhånden godt kendt og studeret til at kunne hjælpe dig med en bedre og dybere søvn, så hvorfor ikke opgradere din skønhedssøvn med en DIY sovebalm? Den får du opskriften på idag.

Opskrift på sovebalm

Ingredienser

 • 100g sheasmør (fås hos urtegaarden.dk)
 • 100g squalane (fås hos urtegaarden.dk)
 • 30g kokom butter (fås hos aroma-zone.com)
 • 2ml lavendel olie (fås hos aqua-oleum.co.uk)
 • 8g e-vitamin (fås hos urtegaarden.dk)


Valgfri ingredienser hvis du vil have lilla farve

 • Azulen (fås hos urtegaarden.dk)
 • Tørret alkanet rod (fås hos Baldwin and co)

 

Du skal bruge

 • 250ml glaskrukke
 • 1 lille piskeris eller spatel (fås hos urtegaarden.dk)
 • 300ml glasbæger (fås hos urtegaarden.dk)
 • Vægt der kan veje ned til 1 gram

 

Sådan laver du din sovebalm

Start med at spritte din krukke og alle redskaber af for at fjerne bakterier.

Hvis du vil have lilla farve i din balm, så starter du med at tage 30g af dine 100g squalane og hælder i et lille glasbæger. Tilsæt 2 spsk alkanet rod og lad det trække, gerne i varmt vandbad i en time.
Med et kaffefilter eller endnu bedre stof tefilter siger du urten fra og hælder den rødfarvede squalane i et nyt rent bæger.
Tilsæt azulen dråbevis indtil du har en lilla farve du er glad for.

Afvej kokombutter og sheasmør i glasbægeret og smelt over vandbad eller i en chokolade smelter til alt er helt smeltet. Sørg for ikke at varme blandingen for meget op, så skader du fedtsyrerne.

Tilsæt squlane og evitamin og rør godt sammen. 

Nu kan du tilsætte lidt lilla farve til blandingen, tilsæt farven indtil blandingen er lyselilla. NB det er vigtigt at du kan se at blandingen er farvet lilla, så sørg for du tilsætter nok.

Tilsæt lavendel og rør grundigt i 5 minutter.

Lav et vandbad i en lille skål med isterninger. Stil dit bæger med balmblanding i, hold godt fast, så det ikke vælter, og rør indtil blandingen bliver så tyk at du kan trække synlige streger i den med piskeriset. Farven vil gå fra gennemsigtig til mælkeagtig og teksturen vil blive tykkere. Hæld den på din 250ml glaskrukke inden den bliver for tyk.
Skru låget godt på og sæt den i køleskabet i 30 min indtil din balm er helt stivnet.

Den er nu klar til brug og behøver ikke at stå på køl. Din sovebalm kan holde sig i ca. et år hvis du opbevarer den væk fra sollys.

Brug sovebalmen som body lotion inden du skal sove. Denne balm er også skøn til gua sha massage.

"(Lavender) is a great healer for all upset situations. It helps us calm down or rest and give us space to reflect and make decisions. It helps find solitude when needed." - Nicole Perez, underviser i Aromaterapi på Holistisk Hudterapeut Uddannelsen.
ametyst mod søvnmangel

Fald til ro med ametyst

Ametyst er kendt som en beroligende krystal mod stress og søvnløshed og bruges af mange under hovedpuden for en roligere søvn. Du kan også lave ansigts gua sha med en ametyst gua sha eller 2. mins ansigtsmassage med iskolde ametyst krystaller i sengen inden du skal sove.
Se her hvordan:

$(function(){ console.log('jQuery is loaded'); });