Glutenfrit kastanjebrød
Kraftigt og mættende kastanjebrød
Efter sidste blog om gluten, lektiner, ris, bønner og acne, har jeg fået en del beskeder om hvad man så gør hvis man er vegetar og har acne. Jeg skal nok lave en blog med et uddybende svar. Indtil da, her er en opskrift der kan bruges som alternativ.
Jeg stødte først på kastanjebrød i Italien, hvor kastanjemel er en hel normal ingrediens. Jeg blev straks forelsket i den søde nøddeagtige smag.
Opskriften du får her kommer fra bloggeren Chowgypsy.
Brødet er meget anderledes end alm. brød. Teksturen er mere tør og smuldrende og smagen er sødere end normalt.
Jeg elsker dette brød med avokado, god olienolie og tynde skiver pecorino. Eller med avokado og lidt røget fisk. Brødet kan fint fryses.
TIP: byt kastanjemelet ud med tigernøddemel og du har et brød der er lidt mindre kraftigt i smagen.
Opskrift på kastanjebrød
- 300g spiret boghvedemel
- 200g kastanjemel (eller tigernøddemel)
- 2 æg
- 1 dl god olivenolie
- 1 spsk bagepulver
- 2.5 dl kokosyoghurt eller plantemælk
- 1/4 tsk salt
Sådan gør du
- Forvarm oven til 160 grader varmluft.
- Si mel, salt og bagepulver sammen i en stor skål (kastanjemel klumper og skal sies først)
- I en anden skål pisker du æg, kokosyoghurt og olivenolie sammen til en ensartet masse.
- Hælde æggeblandingen i skålen med mel og rør til dejen kan æltes. Ælt i 3 min. til du har en sammenhængende klump dej.
- Form dejen som et brød og stil på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen.
- Bag brødet i ca. 1 time til brødet begynder at blive gyldent i toppen.
- Tag brødet ud af ovnen og vent med at skære i skiver til det er kølet ned.
- Brødet kan sagtens fryses. Da brødet har en let smuldrende tekstur er det lettest at skære det i lidt tykke rustikke skriver.