Har du rødmende og sensitiv hud så drik dette

lindeblomst mod rosacea

Har du også den typiske sarte skandinaviske hud? Så kender du til rødme, blussen og sikkert også sprængte blodkar. Hvis det er dig, så med her i bloggen hvor jeg deler en te, som er så god for din hudtype at du faktisk kan smøre det du ikke drikker i ansigtet. Følger du rådet i denne blog vil du kunne se effekt allerede efter en måned eller to.

En sensitiv kommer delvist af en "utæt" hudbarriere. Hudbarrieren er det beskyttende yderste lag af huden, som beskytter huden mod udtørring, infektion, skadelige stoffer og mikroorganismer. Vi kan med rette kalde hudbarrieren for grænsen mellem dig og omverdenen. Når denne vigtige grænse er ødelagt kan du ikke holde på de ting der er vigtige for trivsel, som fx. fugt, og du kan ikke holde problematiske ting ude som fx. irritanter.

Når først hudbarrieren er skadet begynder en selvforstærkende cyklus af hudsymptomer, som først stoppes når hudbarrieren repareres. En utæt hudbarriere tillader invasion af stoffer som giver inflammation; inflammation fører til kløe og yderlig nedbrydning af hudbarrieren. Det resulterer i udtørring, da huden ikke kan holde på fugten; og dehydrering af huden trigger inflammation, kløe og selvfølgelig tørhed.

Udover at sensitiv hud skyldes en utæt hudbarriere, så skyldes det også en “utæt” tarmbarriere eller anden ubalance i fordøjelsen. Når er er inflammation i tarmen, typisk pga. den mad du spiser og/eller den stress du føler, så er din krop konstant på overarbejde med et overaktivt immunsystem, der forsøger at slukke steppebrande over det hele. 

Det betyder at huden bliver sidste prioritetet, altså den sidste til at modtage næring. Fortsætter sådan en tilstand kan man til sidst få en autoimmun hudsygdom som fx. rosacea.

 

Teen der gør 4 vigtige ting for den sensitive hud

Mød lindeblomst! Lindeblomst er den perfekte te til den sensitive hud, da den:

 1. Virker antiinflammatorisk
 2. Indeholder slimstoffer som hjælper med at hele tarmbarrieren (og hudbarrieren hvis du bruger den som facemist)
 3. Virker beroligende på nervesystemet (stress forværrer en sensitiv hud)
 4. Styker blodkarene og hjælper derved med at forebygge karspræninger og permanent rødme.
lindeblomst rosacea sensitiv hud

Og så smager teen virkelig godt. Du kan høste din egen lindebloms i slutningen af maj og hele juni. Pluk både blomster og blade, da bladene har samme medicinske egenskab. Du kan købe tørret lindeblomst i helsekostbutikkerne. Jeg er glad for mærket på billedet, men Naturdrogeriet sælger også god lindeblomst te i 1kg poser, som er selvfølgelig er mere økonomisk, for du skal bruge 15g lindeblomst til 1 liter stærk te.

 

Sådan laver du en hudglad lindeblomst te

Du skal bruge:

 • 1stk 1 liters sylteglas med låg som kan tåle kogende vand. Jeg bruger Kilner glas fra fx. Imerco.
 • 15g tørret lindeblomst
 • 1 liter kogende vand

Sådan gør du:

 • Afmål 15g lindeblomst og hæld i glasset.
 • Kog 1 liter vand og hæld over de tørrede lindeblomster.
 • Sæt låget på og lad det trække i minimum 6 timer. Jeg laver det om aftenen og sier bladene fra om morgenen. Drikker halvdelen med det samme og hælder resten på flaske, som jeg så drikker i løbet af dagen.
 • Kom de fra-siede blomster tilbage i glasset og overhæld med koldt vand.
 • Lad denne blanding trække i 6 timer mere og du har en te der føles nærmest slimet når du drikker den. Denne te er særlig god for tarmsystemet og i din hudpleje. Så drik halvdelen og hæld evt resten i isterningepakker som du så kan bruge som skintonic.
 • Du bruger isnerninger efter du har renset din hud ved at køre dem over huden i et minut og de begynder at smelte. Det får porerne til at trække sig sammen, forbedrer blodcirkulationen og lymfen i huden og styrker de små blodkar.

Dette trick med isterninger er altid populært i mine FaceFitness timer da det giver den fineste glød til huden og får dig til at vågne op! De er særlig gode hvis du vågner op med "puffy" øjne til at dræne væsken væk.

skønheds te workshop hudpleje te katost blomst

Tip hvis du gerne vil have flere urte-skønhedstips

Vil du også være Foundation Fri? Så kom med på denne online Skønheds-te workshop og lær at lave dine egne BeauTeas og hudpleje-teer.

Du lærer at designe teblandinger til 5 forskellige hudtyper og hudproblematikker og jeg giver dig desuden en holistisk hudanalyse og hjælper dig med at skræddesy en teblanding til lige præcis din hud.

Jeg har selvfølgelig også lavet et opskriftshæfte med teblandinger til forskellige skønhedsudfordringer (skønhedssøvn, cellulite, væskeophobning, bumser, tilstoppede porer, rynker og meget mere.)

Du får:

 • 1 videogennemgang af 12 skønhedsurter
 • 1 optaget webinar om urter og hudtyper
 • 1 videopskrift
 • 1 manual med 12 skønhedsurter
 • Slides og noter til webinaret
 • Sparring i lukket facebookgruppe.

Læs mere her

 

$(function(){ console.log('jQuery is loaded'); });