Opskriften på "kollagen-suppe" som giver fastere hud

bone broth suppe appelsinhud cellulite

“Better aging” i en skål!

Måske du allerede har hørt om alle de mange fordele ved at drikke “bone broth”? Hvis ikke, så får du de vigtigste hudfordele her:

  • Bone broth er rig på kollagen som gør huden fast og smidig.
  • Bone broth indeholder l-glutamin som bl.a. hjælper med at reparere tarmbarrieren, hvilket gør brone broth til et must hos dig der har sensitiv hud.
  • Bone broth er rig på mineraler og næringsstoffer som støtter opbygningen af ny sund hud.
  • Bone broth er rig på aminosyrerne prolin og glycin, som er vigtige for vores bindevævs sundhed. Glycin omdannes desuden til neurotransmitteren serin, som fremmer mental klarhed, løfter humøret og reducerer stress.

Og så er det både let og virkelig billigt at lave bone broth. Ud af 1 kg kogler kan du få 6 liter kollagensuppe! Og du behøver kun drikke 2 dl om dagen for at få alle de gode fordele. Jeg tager tit kollagensuppen med til frokost og supplerer med grøntsager. For at suppen skal blive til “kollagen-suppe” er simretiden vigtig.
 

Så længe skal benene simre                                        

  • Suppe på kraftben (okse, lam): 48 timers simretid
  • Suppe på kyllingeben (og gerne inkl hønsefødder): 24 timers simretid
  • Suppe på fiskeben (torskehoved, ben fra ikke-fede fisk): 1.5 times simretid
     

Opskrift på kollagensuppe                                   

  • 1kg ben
  • 2 spsk æblecideræddike
  • 3-6 liter vand (alt efter hvor meget der kan være i din gryde eller slow cooker


Valgfri smagsgivere:

  • 3 gulerødder i tykke skiver
  • 1/4 selleriknold i store terninger
  • 1 løg
  • 1 stripe kombu tang eller anden tang du har.
  • Suppen smager bedst når du tilsætter grøntsagerne men hvis du ikke ønsker duften af suppe i de 48 timer den står i slowcookeren eller gryden, så kan du udelade dem.


Sådan gør du                                                            

  • Læg benene i slow cookeren eller gryden og tildæk med vand og eddike.
     
  • Tilsæt evt. grøntsager og sæt låget på. 
     
  • Bruger du en slow cooker så sørg for at benene er optøget inden du går i gang. Bruger du en gryde er det lige meget.
     
  • Sæt slow cookeren på medium varme og lad den passe sig selv i 48 timer hvis du bruger okseben, 24 timer hvis du bruger kyllingeben eller 1-5 time hvis du bruger fiskeben.
     
  • Bruger du en gryde så bring det hele i kog og skru derefter ned på lavt blus, suppen skal småsimre, ikke koge.
     
  • Når suppen er færdig sier du ben og grøntsager fra og hælder på glasbeholdere der kan tåle frost, hvis du vil fryse ned. Suppen er klar til brug med det samme, tilsmag med salt, peber og krydderier og brug den til at drikke eller som basis for dine supper. Jeg foretrækker at skumme fedtet fra. Den letteste måde er at lade suppen køle helt af indtil fedtlaget bliver stift, så det lettere kan skrabes af.
     
  • Suppen kan holde sig i køleskab i ca. 5 dage. Jeg plejer at lave en stor portion og fryse det ned jeg ikke kan nå at drikke på 5 dage i små glas eller isterningerbapkker og sætte i fryseren. 
     

Shoppingliste

 

Tip! Vil du lære mere om skønheds- og hud-ernæring?

Så kig her - professionelt kursus i Skin & Beauty Nutrition - online.

$(function(){ console.log('jQuery is loaded'); });