Massageteknikken til dig der vil af med sensitiv hud, urenheder og slap hud

gua sha mod sensitiv hud og bumser

Overskriften lover måske meget, men denne teknik virker altså! Også selvom du kun gør den 3 minutter om dagen. Nøgleordet her er om dagen. Det virker kun hvis du gør det regelmæssigt ;)

Gua sha massagen fra disse to videoer sætter gang i blodcirkulationen og lymfesystemet, så affaldsstofferne gemt i bindevævet frigøres, det betyder også at urenheder, bumser & acne hurtigere forsvinder og forebygges.


Har du sensitiv hud vil en blid daglig gua sha hjælpe med at reducere inflammation og rødme og gøre huden mere modstandsdygtig på sigt, da den øgede blodgennemstrømning tilføjer mere hudopbyggende næring til huden. Det er med blodet at at kollagen og elastin tilføres, derfor er gua sha massagen også god til dig der vil reducere linjer og slap hud.

Gua sha massagen til dig med sensitiv hud

En daglig gua sha facial vil:

• Forbedre blodcirkulationen
• Give fornyet glød i huden
• Aktivere hudfornyelsen, så huden genvinder sin elasticitet.
• Reducere rynker
• Gøre porerne mindre synlige og mindske tilstopninger
• Fremme hudens smidighed
• Fjerne/mindske mørke rande og poser under øjnene
• Forbedre muskeltonus og opløfter ansigtshuden
• Give en mere ensartet hudtone
• Fjerne stagneret lymfe og giftstoffer og dermed mindske acne • Give huden et sundt og yngre udseende

Gua sha massagen til dig med bumser, ujævnheder og rynker

Teknikken kommer fra den kinesiske medicin

Gua sha er en tusind år gammel teknik, hvor man skraber på huden for at fjerne gift- og affaldsstoffer, spændinger og smerter. Gua Sha stammer fra Kina, er en væsentlig del af Traditionel Chinese Medicine og bruges som folkemedicin i mange kinesiske hjem.

Gua betyder ”at skrabe”, og Sha betyder ”røde pletter/rødmen”. Det er en enormt effektiv men ikke-invasiv behandling, som giver øjeblikkelig effekt. Redskaberne, man anvender til at skrabe med, er specielle Gua Sha redskaber, som er lavet af krystaller. Princippet bag teknikken er, at du gentagne gange skraber på et balmsmurt hudområde med dit Gua Sha redskab. Man skraber i en bestemt retning, og man kan anvende akupunkturpunkter og meridianbaner.

Med gua sha teknikkerne fra disse to videoer fjerner du spændinger, stagneret energi og affaldsstoffer og dræner det ud til lymfeknuderne, der så tager sig af resten.

Gua Sha virker ved at fremme den vitale energi ”Qi”, stimulerer blodcirkulationen samt fjerner stagneret blod og ophobninger. Når et område behandles ved gentagne ”skrab”, opstår der et vakuum, som gør, at toksisk væske trækkes ud til huden fra kroppens underliggende væv.

Denne toksiske væske ses som ”Sha” eller de røde pletter, som ses på huden efter en behandling. Jo mørkere pletterne er, jo mere gammelt, stagneret blod har der været ved det område. Når vi arbejder i ansigtet, trykker vi ikke så hårdt, da huden er mere sensitiv, så rødmen forsvinder hurtigt igen.

Lettelsen af muskelspændinger mærkes i de fleste tilfælde øjeblikkeligt. Uddrivelsen af Sha betyder bogstaveligt at trække ”stagnationen” indefra og ud til overfladen og dermed væk fra kroppen.

Efter behandling anbefales det, at du undgår blæst/vind, kulde og direkte sol indtil Sha forsvinder. Det anbefales også at drikke rigeligt vand, brændenælde te og spise moderat og let fordøjelig mad.

Følg anvisningen på videoerne. Brug derefter et spejl, så du er sikker på, du udfører gua sha korrekt. Skrab lidt længere de steder, du mærker spændinger, og hvor dine problemområder er. Denne teknik er super nem at lære. Når du bliver øvet, kan du til sidst gøre det uden video og spejl, så du kan tage din Gua Sha med dig overalt. Jeg elsker at lave min gua sha i sengen som en lille meditation for min ansigt mens jeg skraber dagen af.

Har du prøvet gua sha og hvad synes du om det? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.

Kunne du bruge hvad du læste? Så del gerne med din veninde, mor og bedstemor.

Du kan købe gua sha redskaber efter din hudtype lige her.

$(function(){ console.log('jQuery is loaded'); });