Sådan fjerner du hudorme på næsen

tilstoppede porer på næsen honning

Har du set at du hver onsdag kan spørge en Holistisk Hudterapeut på vores nye instagramprofil @holistiskhudterapeutskolen? Et af de spørgsmål vi fik mest var "hvad gør man ved tilstoppede porer", så i denne blog vil vi dele vores bedste tips mod tilstoppede porer.

Tilstoppede porer kommer af 3 ting:

 1. Stress
  Stresshormon stimulerer hudens talgproduktion.
   
 2. Ustabilt blodsukker
  Ustabilt blodsukker og for meget sukker og stivelse i kosten får hudens talgkirtler til at overproducere fedt. Alle korntyper er en stor kilde til stivelse og har du mod på det så undgå dem helt eller skær kraftigt ned på mængden du spiser. Det vil gøre en stor forskel for din hud på sigt med færre tilstopninger.
   
 3. Mælkeprodukter
  Mælkeprodukter, særligt mælkesukkeret, trigger væksthormonet IgF-1 som stimulerer talgproduktionen.

 

Brændenælde te

Stærk brændenælde te (se opskrift HER) virker mildt blodsukkerstabiliserende og renser huden indefra. Drik gerne 1/2 liter dagligt i 3 måneder for bedste effekt.

 

olierens hver aften

Olierens eller rens med en facebalm hjælper med at opløse tilstoppede porer. Du skal bruge fx. jojobaolie eller en facebalm og en mikrofiberklud som fx. Derma Cloth. En blød vaskeklud kan også gå an.

 • Start med at fylde håndvasken 1/4 del op med varmt vand, ikke så varmt at du brænder dig selvfølgelig. Tilsæt gerne 2 dråber eukalyptus æterisk olie eller lavendelolie for deres antibakterielle effekt.

 • Læg din vaskeklud i blød i vandet mens du masserer din favoritolie ind i huden. Jojobaolie er særlig god til at rense huden i.  Brug ekstra tid de steder hvor huden har tendens til at tilstoppe som fx næse, hage og pande.

 • Når du har masseret balmen eller olien godt ind i huden, tager du vaskekluden op af vandet, vrider den let og lægger den over hele ansigtet, sådan at du damper din hud. Lad den ligge på huden mens du tager nogle dybe indåndinger. NB har du meget sensitiv hud eller rosacea, kan det være du ikke skal dampe huden, mærk efter hvad der føles bedst for dig.

 • Masser nu med vaskekluden i cirkulære bevægelser, sådan at du vasker al facebalm grundigt af.

 • Har du haft make-up på eller føles din hud ikke helt ren, kan du gentage hele processen en ekstra gang.

 • Når din hud er renset, slutter du af med plaske koldt vand i ansigtet og påføre en lille mængde facebalm som natcreme.
   

Honningmaske 2 x ugenligt

En honningmaske 2 gange ugenligt er ret effektivt til at opløse tilstoppede porer UDEN at du skader hudens syrekappe og eget naturlige bakterieforsvar.

En honningmaske er fantastisk til både den fedtede hudtype og den sensitive hudtype, da enzymerne i honningen renser huden mildt men effektivt. Honning er naturligt antibakterielt og hjælper med at bekæmpe acne, betændelse, tilstoppede porer og inflammation.

Har du svær sensitiv hud, så vil jeg anbefale at du tester honningmasken på et lille område, inden du bruger den i hele ansigtet.
 

Sådan gør du

 • Påfør 1 spsk. god dansk honning på ren hud, undgå øjenomgivelserne men husk gerne læberne.

 • Mens du har honningen i ansigtet, laver du en særlig detox teknik ved at placere hænderne over et lille hudområder af gangen og “trække” eller nærmere langsomt "klappe" fingerspidserne af og på huden. Sådan at du trykker fingrene på huden og løfter dem af igen, gør dette minimum 10 gange på hvert hudområder til du har været hele ansigtet igennem. Denne teknik udrenser huden ved at fjerne døde hudceller og honningen trækker affaldsstoffer ud af porerne. Bliver honningen hvidlig betyder det at affaldsstofferne kommer ud og tilstopninger i porerne opløses. Forbliver honningen samme farve og tekstur er dette et godt tegn, porerne er rene og mineralerne og vitaminerne fra honningen vil trænge ned i huden.

 • Skyld honningen af med lunken vand og en mikrofibervaskeklud som fx. Derma Cloth (fås i imerco og matas). Slut af med at påføre en lille smule facebalm på fugtig hud.


Har du gode tips mod tilstoppede porer du har lyst til at dele med os? Så skriv dem gerne i kommentarfeltet.

Har du spørgsmål om din hud? Så følg vores instagramprofil @holistiskhudterapeutskolen og send os dine spørgsmål hver onsdag.

Kunne du bruge vores tips mod tilstoppede porer, så hjælp os gerne med at sprede ordet og del med dine venner.

 ♡ - Tina, Anja & Tanja

 

$(function(){ console.log('jQuery is loaded'); });